A murit Robin Williams. Conform primelor indicii e vorba de sinucidere

Robin Williams în „Good will hunting” Foto: blackboxblue.wordpress.com

Robin Williams în „Good will hunting”
Foto: blackboxblue.wordpress.com

Actorul american Robin Williams a decedat la domiciliul său, informează Mediafax.

Poliția din Marin County, statul american California, informează într-un comunicat că un „individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California”. Cauza probabilă a decesului: „sinuciderea prin asfixiere”.

Williams a fost văzut ultima dată în viață de soția sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00. Susan Schneider a declarat: „Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viața privată în această perioadă de durere profundă. Așa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie și râsetele oferite milioanelor de oameni”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. La începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependența de alcool și de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenței de alcool.

Actorul american nu a încercat niciodată să își ascundă problemele provocate de consumul de alcool și de droguri, dar, după o perioadă de abstinență ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată și nu a mai consumat alcool de atunci.

„Într-o zi, am intrat într-un magazin și am văzut o sticlă mică de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce (…) care îmi șoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut și apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede”, a declarat Robin Williams publicației Parade.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune “Mork and Mindy” și a câștigat un premiu Oscar pentru prestația din filmul “Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele “Bună dimineața, Vietnam”, “Cercul poeților dispăruți” și “Regele pescar”. Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul “The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenții de publicitate. Serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

Loading

Comments

comments