Mistreții care au invadat cartierul clujean Mănăștur au fost escortați de jandarmi în afara localității

Foto: diacaf.com

Foto: diacaf.com

Titlul pare o glumă, dar nu e. Exact asta s-a întâmplat la Cluj Napoca. Luni seara, o familie de mistreți (5-6adulți și 7 -8  pui, după relatările martorilor) a luat urma jirului taman în cartierul Mănăștur, venind din Pădurea Făget, situată în apropiere. Porcii sălbatici s-au pus pe rânit în parcurile din cartier. Prezența lor a fost semnalată la 112 abia în seara următoare, când, că o echipă formată din jandarmi, vânători, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare din Cluj și ai Agenției clujene de Vânătoare și Pescuit Sportiv, a descins în zonă.

La acțiune au fost prezenți și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și prefectul județului, Gheorghe Vușcan, anunță Mediafax.

Inițial, autoritățile au montat un țarc în care să bage mistreții pentru a-i putea tranchiliza, dar ulterior s-a trecut la soluția de a dirija animalele cu garduri metalice spre un traseu pe Canalul Morii, pentru a fi scoase în afara orașului. Circulația a fost blocată timp de o oră, iar animalele au fost apoi urmărite toată noaptea pentru a vedea dacă au ieșit din oraș.

Acțiunea a durat peste patru ore.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, Mariana Barbu, a declarat, miercuri dimineață, că “operațiunea s-a încheiat cu succes”, mistreții fiind duși până într-o pădure din apropierea orașului.

 

Loading

Comments

comments