Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță, la Antena 3, auditarea parchetelor

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni seară, la Antena 3, că va dispune un audit la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Ministerul Public), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat și Terorism (DIICOT).

„N-am uitat și nu uit faptul că Legea specială 303 permite evaluarea procurorilor (…) Voi dispune un audit extern, care să verifice DNA-ul, Ministerul Public și DIICOT-ul, pentru că procurorii din România, cei 2.650 de procurori, funcționează în structurile de bază ale Ministerului Public, parchete de pe lângă judecătorii, tribunale, curte, ce mai este, la DIICOT sau la DNA. Și atunci ai fi nedrept să te oprești la unii și să-i ocolești pe alții”, afirmă Tudorel Toader.

El a a precizat că auditul va stabili, între altele, numărul de dosare pe care le are fiecare procuror, termenele de soluționare, numărul de cazuri reclamate la CEDO, numărul de cetățeni care au stat în închisoare pe nedrept.

Anunțul lui Toader vine după criticile exprimate la adresa sa de președintele PSD, Liviu Dragnea, nemulțumit că ministrul Justiției nu a solicitat destituirea procurorului general Augustin Lazăr și procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, urmare a evaluării făcute în baza articolului 132 din Constituție, după ce CCR a decis că cele două parchete ar fi periclitat buna activitate a Guvernului, cercetând circumstanțele adoptării OUG 13/2017. Luni, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Tudorel Toader va da explicații în fața liderilor coaliției de guvernare.

Loading

Comments

comments