Ministrul Finanțelor despre proiectul de ordonanță privind pregătirile de vreme foarte rece: „O prostie”

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Foto: stirileprotv.ro

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor
Foto: stirileprotv.ro

Proiectul de ordonanță de urgență în care se făcea referire la gerul neobișnuit prognozat pentru această iarnă a fost scos de pe site-ul Ministerului de Finanțe, informează Mediafax.

Întrebat cine a făcut proiectul de ordonanță, vicepremierul Daniel Chițoiu, ministru al Finanțelor (PNL) a răspuns: “Departamentul de buget”. Departamentul pentru Buget este coordonat de ministrul delegat Liviu Voinea, propus de PSD.

Întrebat de ce a fost scos proiectul de pe site-ul ministerului, Chițoiu a răspuns tranșant: “Pentru că aia era o prostie (…) Da, era o prostie scrisă acolo”, a precizat ministrul.

De asemenea, el a precizat că în primă instanță nu a știut de faptul că proiectul a fost postat pe site-ul instituției pe care o conduce.

“Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creșterea consumului prognozat de energie electrică și termică pe perioada sezonului rece.

În aceste condiții există riscul ca autoritățile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiții optime a agentului termic pentru populație pentru perioada friguroasă în anul 2013”, se arată în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență a Guvernului, prin care se intenționa transferul către autoritățile locale a unor sume din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcționarea în perioada de iarnă și alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu știe de acest proiect, precizând că a întrebat la ANM și “nu vine niciun ger deocamdată”.

După toată această tevatură, rămâne întrebarea: dacă, într-adevăr, a fost o prostie, cine este responsabilul direct, despre care se presupune că ar trebui să plătească cu funcția?

Loading

Comments

comments