Ministrul Culturii – agresat de indivizi care i-au reproșat avizarea favorabilă a proiectului de la Roșia Montană

UPDATE (3) Circa 50 de persoane audiate de polițiști în „cazul Barbu”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a spart luneta mașinii în care se afla ministrul Culturii și o altă persoană au fost audiați la Secția 10 Poliție încă de joi seară, aceștia fiind găsiți de polițiști în zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seară a fost audiat și șoferul ministrului Culturii.

Alte șapte persoane care ar fi participat la agresiune urmează să fie citate și audiate de polițiști. Totodată, în cursul zilei de vineri urmează să fie audiați aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost spartă de o singură persoană, care s-a urcat pe mașină și a lovit geamul cu pumnul.

 

UPDATE (2) Trei persoane au fost reținute de polițiști în legătură cu incidentul de la Club A

Poliția Capitalei s-a autosesizat în acest caz, cu privire la infracțiunile de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice, urmând ca protestatarii care s-au manifestat agresiv să fie identificați cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliție.

“În privința infracțiunii de distrugere, nu se pot face cercetări decât în urma unei plângeri a proprietarului autoturismului avariat”, au mai spus sursele citate.

Conform Digi24 TV, trei persoane dintre cele care au participat la protestul de la Club A au fost reținute de polițiști și dau declarații la sediul Poliției Capitalei, în această seară.

UPDATE: Ponta cere sancționarea contravențională sau penală a agresorilor lui Barbu

Aflat la Antena 3, premierul Victor Ponta a anunțat că a cerut identificarea persoanelor care l-au agresat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, și sancționarea acestora contravențională sau penală. Premierul a adăugat că  în lipsa unor măsuri, țara poate fi cuprinsă de anarhie.

 

 

 

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul “Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A, informează Mediafax. Câteva zeci de manifestanți aflați în local au întrerupt dezbaterea, au desfășurat pancarte, au aruncat cu bancnote false în demnitar și l-au huiduit, întrebându-l “Câți bani ți-ai luat?” și cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul. De asemenea ei au spart luneta mașinii, ministrul reușind să plece datorită intervenției forțelor de ordine.

Loading

Comments

comments