Ministerul rus de Externe: „Putin este un cap de p…”

putin desitiaRelațiile dintre Ucraina și Rusia au ajuns în faza ofenselor la nivel diplomatic, după doborârea, sâmbătă, a unui avion de transport militar, lângă aeroportul din Lugansk, Estul Ucrainei, de către insurgenți ruși, incident soldat cu moartea celor 40 de militari și 9 membri ai echipajului.

Ministerul de Externe al Ucrainei, Andrii Deșiția, a participat la un protest în fața Ambasadei Rusiei la Kiev, în decursul căruia steagul Rusiei a fost dat jos din soclul său și rupt în bucăți, mașinile parcate în fața clădirii au fost răsturnate, iar pietre și ouă au fost aruncate înspre clădire, câteva geamuri fiind sparte. După ce a cerut ca protestul să fie pașnic, Deșiția i-a incitat pe manifestanți, afirmând, conform cotidianului israelian Haaretz: „Sunt aici cu voi, pentru a spune: Rusia, ieși afară din Ucraina! Da, Putin este un cap de p…! (zalupa, în limba ucraineană – n.r.)”.

Statele Unite și Uniunea Europeană au condamnat violențele, iar Rusia a protestat energic, câțiva parlamentari ruși cerându-i președintelui ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, să îl demită pe Deșiția, spunând că nimeni nu se va mai putea așeza cu acesta la masa negocierilor, după o asemenea afirmație.

 

 

Loading

Comments

comments