Mexicul este asediat de un uragan și o furtună tropicală – primele estimări, cel puțin 20 de morți

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și peste 8.000 au fost evacuate în Mexic din cauza intemperiilor provocate de uraganul Ingrid, venit din Golful Mexic, și furtuna tropicală Manuel, sosită dinspre Oceanul Pacific, au anunțat autoritățile, relatează AFP.

Ploi torențiale s-au abătut duminică asupra celei mai mari părți a țării din cauza efectelor combinate ale celor două fenomene, a indicat Serviciul Meteorologic Național (SMN).

Ploile torențiale, inundațiile și alunecările de teren au făcut 14 morți în statul Guerrero (sud) și șase în statele Puebla și Hidalgo (centru), potrivit bilanțurilor anunțate de autorități.

În statul Guerrero, s-au înregistrat cel puțin 14 morți și peste 2.000 de sinistrați, iar precipitațiile au provocat inundații extinse, circa 21.000 de locuințe fiind private de energie electrică, a declarat serviciul local al Protecției Civile.

Circa 500 de persoane au fost evacuate din domiciliile lor la Acapulco, unde apa a atins, în unele locuri, un metru, luând mașinile. Aeroportul internațional a fost izolat, drumul care duce spre el fiind tăiat de un torent de apă.

În statul Veracruz (est), ploile cauzate de Ingrid au dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, a anunțat guvernatorul acestui stat.

Loading

Comments

comments