Mesajul secretarului de stat John Kerry de Ziua Națională a României

GTY_john_kerry_syria_tk_130826_16x9_992Pe site-ul Departamentului de Stat al Statelor Unite a fost postat un mesaj de felicitare semnat de John Kerry, secretar de stat – șeful diplomației americane, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Reproducem, în traducere, acest mesaj:

„În numele Președintelui Obama și al poporului Statelor Unite, vă transmit, tuturor românilor, cele mai bune urări, acum că veți celebra Ziua Unirii, la 1 Decembrie.

În decursul acestui an, țările noastre au marcat o serie de progrese importante în relația lor strategică. În octombrie, au început lucrările la Baza Aeriană Deveselu, pentru un nou amplasament al scutului antirachetă – o contribuție semnificativă la securitatea noastră comună și a NATO.

De asemenea, am reînnoit Acordul bilateral Fulbright, care a permis schimburi educaționale pentru mai mult de 3.000 de studenți, profesori și oameni de știință din ambele țări, începând din anul 1960.

Legăturile noastre ecnomice cu România sunt foarte puternice, cu miliarde de dolari investiți începând cu anul 1990.

Statele Unite se mândresc că au, în România, un prieten și aliat puternic. Avem încredere că vom întări acest parteneriat și mai mult în anii ce vor veni”.

Loading

Comments

comments