Membrii Comisiei pentru Roșia Montană au votat dar nici ei nu știu ce

Rosia PoieniComisia Specială pentru Roșia Montană s-a reunit joi, în ședință cu ușile închise pentru a elabora Raportul asupra proiectului de lege și pentru votarea amendamentelor.

Surse care au participat la dezbatere susțin că proiectul de lege care a fost trimis de Guvern ar fi fost votat  pentru respingere astfel: nouă membrii au votat pentru (7 voturi PSD, un vot PPDD și un vot PC) iar împotrivă s-au exprima 7 membrii ai comisiei (5 voturi PNL și 2 voturi UDMR).

Haralambie Vichițoiu (PPDD) a spus, după ce a fost întrebat de ce a votat pentru respingere, că de fapt propunerea a fost de sistarea a discuțiilor și “să trântim proiectul de lege” iar el a votat pentru continuarea discuțiilor.

Deputata PNL Cristina Pocora a spus pe de altă parte că s-a votat proectul de lege în forma trimisă de Guvern.

UDMR-iștii spun că au propus respingerea proiectului dat fiind concluziile trase în urma audierilor are au demonstrat “în mod clar, că investiția minieră se bazează pe numeroase date îndoielnice”.
Korodi Attila, membru al Comisiei Speciale, a relatat că poziția Uniunii a fost respinsă de ceilalți membri. Votul a fost precedat de o dezbatere îndelungată, după care membrii Comisiei au votat cu 9 la 7 împotriva propunerii UDMR. Conform poziției oficiale a UDMR, Guvernul trebuie să retragă din Parlament proiectul de lege privind Roșia Montană, Uniunea continuând să respingă ferm proiectul în forma sa actuală, se spune într-un comunicat transmis de Uniune.

Loading

Comments

comments