VIDEO INTEGRAL: Meciul în care Simona Halep a învins-o detașat pe Serena Williams

Halep williamsSimona Halep (locul 4 în clasamentul mondial al tenisului feminin) va accede, foarte probabil, în semifinalele Turneului Campioanelor, după 6-2 / 6-3 în primul meci cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 5 WTA) și, iată, 6-0 (!) / 6-2 cu nimeni alta decât Serena Williams (SUA), numărul 1 Mondial, neînvinsă în ultimele 16 meciuri și având un bilanț net (3-0) în precedentele confruntări cu românca. Primul set a fost un galop de sănătate, pe care Simona Halep l-a încheiat în mai puțin de 20 de minute. În al doilea set, americanca s-a mai remontat și a părut, pe alocuri, capabilă să redreseze situația, însă, finalmente, nu i-a putut smulge adversarei sale mai mult de două game-uri, ambele pe serviciul său. O înfrângere atât de usturătoare nu a mai suferit Serena de la începuturile carierei sale (la 16 ani mai pierdea un meci cu 6-1, 6-1, la Joannette Kruger, din Africa de Sud).

După meci, Simona a spus că vrea să se bucure de cel mai fericit moment al carierei sale, apreciind că a jucat mai bine ca niciodată, în vreme de Serena Williams i-a recunoscut meritele adversarei, dar s-a admonestat, admițând că a jucat „incalificabil”. Americanca a anunțat că este dornică de revanșă – care ar fi posibilă în finala din Singapore, dacă ambele jucătoare vor evolua fără greș, de acum înainte.

Puțini se așteptau la o evoluție atât de bună a Simonei Halep, care a avut un parcurs cu suișuri și coborâșuri în acest an, ajungând la început pe locul 2, grație parcursului excelent de anul trecut, dar și accederii în finală la Roland Garros și în semifinale la Wimbledon. Ulterior, Simona a evoluat sub așteptări, căzând pe locul 4. Iată, însă, că și-a adunat puterile pentru Turneul Campioanelor, unde evoluează cele mai bune opt jucătoare din lume, în acest moment.

După cele două victorii din acest turneu, Simona Halep s-a îmbogățit cu 460 de puncte WTA și 406.000 de dolari, presa internațională remarcând că românca câștigat din tenis, în total, 6 milioane de dolari.

Site-ul oficial al WTA, notează despre meciul Simonei Halep cu Serena Williams: „Strălucirea de briliant a Simonei Halep pune capăt parcursului fără greș al Serenei Williams. La Turneul Campioanelor, Simona Halep a încheiat succesiunea de 16 meciuri câștigătoare ale Serenei Williams, cu o performanță fără cusur, miercuri după amiaza. Halep nu o învinsese în trecut pe Williams, dar a produs cel mai bun tenis al ei, pe cea mai importantă scenă. O Williams fără imaginație nu a putut face nimic în fața jocului precis al lui Halep de pe linia de fund, câștigând doar 7 puncte într-un prim set complet dezechilibrat. (…)”. „Voi trage din greu pentru restul Turneului și apoi vom încinge o petrecere, cu siguranță!”, a promis cea mai bună jucătoare de tenis din România, adăugând, fericită: „Nu cred că a fost cea mai bună zi a Serenei, dar eu mi-am redescoperit cel mai bun joc. Este o nebunie!”.

În ultimul meci al grupei, Simona Halep o va întâlni pe Ana Ivanovici (Serbia, locul 7 WTA).

 

Puteți (re)vedea, mai jos, cele două seturi ale meciului de pomină.

Loading

Comments

comments