Marele Muftiu al Arabiei Saudite cere distrugerea tuturor bisericilor

 Marele Muftiu al Arabiei Saudite, Abdul Aziz ben Abdullah

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, Abdul Aziz ben Abdullah

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, șeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susținând că islamul este singura religie legitimă în regiune, relatează Interfax.

Liderul religios a adus ca argument o afirmație a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică ”nu ar trebui să existe două religii”.

Muftiul a făcut aceste declarații după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcașuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când șeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declarație. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegație din Kuweit, marele muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara același lucru — ”că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, a declarat pentru Interfax că această declarație a muftiului Arabiei Saudite, ”care cheamă la acțiuni agresive față de creștini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriștilor, care acum distrug bisericile creștine împreună cu enoriașii lor, din Pakistan până în Nigeria, și îndeosebi acum în Siria”.

În Arabia Saudită s-ar afla la lucru între 3-4 milioane de imigranți creștini, menționează agenția de presă rusă Interfax. Creștinii din regat nu au voie să-și practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.

Loading

Comments

comments