O mare porțiune al Podulului Traian din Cluj-Napoca s-a surpat

pod clujTraficul rutier a fost blocat, vineri, pe Podul Traian, care face legătura dintre Piața Mihai Viteazul și zona Gării din Cluj-Napoca, după ce o porțiune de trotuar de aproximativ 20 de metri s-a surpat, în noaptea de joi spre vineri.

Cauza surpării pare să fie trecerea pe zona de trotuar a mașinilor.

Două macarale au fost aduse în zona podului pentru a disloca porțiunea surpată, însă procedura este dificilă din cauza stâlpilor de electricitate și conductei de apă ce susține în acest moment partea afectată a podului.

Starea podului și proiectul de reparații se vor afla pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului Local.

În luna aprilie a acestui an, o femeie în vârstă de 83 de ani a fost pe punctul de a cădea de pe acest pod, printr-o gaură din trotuar, aflată pe partea opusă celei surpate în noaptea trecută.

Tinerii liberali clujeni i-au solicitat, pe 6 august, primarului Emil Boc să dispună fără întârziere refacerea trotuarelor de pe podurile ce traversează râul Someș pe străzile Fabricii și lângă Piața Gării, având în vedere că deteriorările pun în pericol viața pietonilor.

“Să traversezi pe jos podul de lângă Piața Gării (strada Locomotivei) sau cel de peste Someș, situat pe strada Fabricii, a devenit un adevărat pericol. Gropile și fisurile apărute în trotuarele acestor poduri pun viața clujenilor în pericol. Primăria Cluj-Napoca tace și nu face nimic, deși cunoaște problema”, spunea atunci vicepreședinte PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, avertizând că “bucăți din trotuar ar putea ceda oricând și ar putea duce la o tragedie”.

Loading

Comments

comments