Malala Yousafzai, în timpul vizitei la Casa Albă, i-a cerut lui Obama să renunțe la utilizarea dronelor

Foto: Casa Alba

Foto: Casa Alba

Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supraviețuit unei tentative de asasinat a talibanilor în urmă cu un an, a fost primită vineri de președintele american Barack Obama și soția sa Michelle și fiica lor cea mare, Malia, în Biroul Oval al Casei Albe.

Malala, care a obținut Premiul Saharov al Parlamentului European joi, muncește într-un mod “impresionant și inspirat” pentru a le ajuta pe tinerele din Pakistan, a declarat cuplul prezidențial.

În timpul întâlnirii Malala Yousafzai i-a cerut președintelui Statelor Unite, Barack Obama, să nu se mai folosească dronele în lupta împotriva teroriștilor, deoarece din această cauză mor oameni nevinovați.

“Statele Unite se alătură poporului pakistanez și altora din întreaga lume pentru a celebra curajul și determinarea lui Malala de a promova dreptul tuturor tinerelor fete de a merge la școală și a-și realiza visurile”, a salutat Casa Albă într-un comunicat, citat de AFP.

Adolescenta, prezentată un timp pentru Premiul Nobel pentru Pace, a supraviețuit unui atac al talibanilor ce a vizat-o în mod specific la 9 octombrie 2012 la Mingora, în Pakistan, unde insurgenții au impus versiunea lor radicală a legii islamice între 2007 și 2009.

Ea a devenit de atunci o militantă internațională pentru dreptul la educație și împotriva extremismului religios, exprimându-se mai ales la tribuna Națiunilor Unite.

Loading

Comments

comments