Mai mult de jumătate dintre români nu fac deloc sport

Mai bine de jumătate dintre români nu se implică niciodată în activități fizice, informează Adrian Socaciu, președintele Institutului Sportiv Român, citând cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană. Românii preferă să-ți petreacă timpul liber în fața televizorului sau calculatorului.

„La ora actuală, față de anul 2013, numărul persoanelor care se implică în activități fizice pentru a-și îmbunătăți sănătatea a scăzut cu 12%. Din punctul meu de vedere, guvernanții și politicienii vor continua să considere sportul o chestiune minoră, dacă nu vor înțelege funcțiile și importanța practicării acestuia în cadrul societății, așa cum este ea acum”, declară Socaciu.

Activitatea fizică poate preveni bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat si chiar unele forme de cancer. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani ar trebui să cumuleze zilnic cel puțin 60 de minute de activitate fizică cu intensitate moderată.

Inactivitatea fizică este identificată, potrivit OMS, ca fiind al patrulea factor de risc principal pentru mortalitatea globală. Țara noastră ocupă locul doi la nivel european din perspectiva sedentarismului, care favorizează apariția unor patologii precum bolile cardiovasculare sau diabetul zaharat.

Loading

Comments

comments