Mafia cerșetorilor români din Belgia “închiriază” copii

Cap de papusa

O adevărată mafie venită din România care trimite mii de copii la cersit a împânzit orașele Belgiei, relatează sâmbătă ziarul La Meuse.

Acești cerșetori sunt în general romi care sunt recrutați într-o vastă rețea ce aparține unei adevărate mafii. Cei care cerșesc au fost ‘închiriați’ de la familiile lor din România. Ei trebuie să facă o anumită sumă de bani, în caz contrar, familiile lor putând avea de suferit. Chiar copii mici sunt ‘dați cu împrumut’.

Cei mai mulți dintre romii sosiți în Belgia nu au locuri de muncă, menționează publicația. Cerșetoria nu este ilegală în Belgia, dar există totuși o restricție: exploatarea de ființe umane, în special de minori, este interzisă. Cu alte cuvinte, este exclusă folosirea unui copil pentru a smulge lacrimi trecătorilor.

Totuși, Curtea de Apel din Bruxelles a achitat, în 2010, o femeie de etnie romă, condamnată în primă instanță pentru exploatarea unui copil prin cerșetorie, pe motiv că era vorba de copilul ei. Altfel spus, în cazul în care este vorba de propriul copil, situația trebuie apreciată diferit.

Din acest motiv, senatoarea mai mulți senatori au decis să depună la începutul lunii iulie o propunere legislativă care înăsprește exploatarea copiilor în scopul cerșetoriei, mai adaugă La Meuse.

Loading

Comments

comments