Luni începe un semestru cu multe evenimente școlare

Semestrul al doilea începe luni și se încheie în 20 iunie, elevii din clasa a VIII-a urmând să participe la simularea evaluării naționale, în timp ce în martie elevii claselor a XI-a și a XII-a vor fi examinați în cadrul simulării bacalaureatului, iar în luna mai, în premieră, vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, informează Mediafax.

La o săptămână de la reluarea cursurilor, respectiv în perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluării naționale. Simularea examenului de bacalaureat va fi între 3 și 7 martie.

În perioada 7-11 aprilie a fost programată săptămâna “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, când elevii vor participa la activități extracurriculare și extrașcolare. La finalul acestei săptămâni, elevii vor avea vacanță de primăvară, care va începe în 12 aprilie și se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paști.

În perioada 6-29 mai vor fi organizate, în premieră, evaluări naționale pentru toți elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele obținute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a și, respectiv, a XIII-a, care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale sau care participă la olimpiade internaționale în 2014, vor susține bacalaureatul într-o sesiune specială.

Examenele la limba română și matematică de la evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 și 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an școlar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea națională crește la 75 la sută, față de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susținute de absolvenții claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanța de vară în 21 iunie, anul școlar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

 

Loading

Comments

comments