Lovitură de teatru la Înalta Curte. Ce s-a întâmplat la CSM cu judecătoarea Aida Popa

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a audiat ieri și azi judecătorii de la Înalta Curte care au candidat pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte.
În timp ce judecătoarea Livia Stanciu, actualul președinte al Înaltei Curți, a primit votul CSM pentru un nou mandat, judecătoarea Aida Popa, care îndeplinește funcția de vicepreședinte, a fost respinsă de către CSM pentru un nou mandat. Practic, majoritatea membrilor Secției pentru Judecători a CSM a votat împotriva candidaturii și a proiectului managerial al Aidei Popa.
Surse judiciare au declarat pentru selectnews.ro că unul dintre motivele acestui eșec este faptul că Aida Popa nu face echipă bună cu Livia Stanciu. O contribuție pare să fi avut și lobby-ul pe invers făcut de judecătorul Iulian Dragomir, cunoscut drept un apropiat al președintelui Traian Băsescu, și care țintea aceeași funcție ca și Aida Popa. Locul rămas acum vacant va fi scos din nou la concurs și rămâne de văzut dacă Iulia Dragomir își va depune sau nu candidatura.
CSM a votat azi pozitiv pentru ale două funcții. “În urma interviului organizat astăzi, 10 septembrie, Secția pentru judecători a CSM a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea Președintelui României a propunerilor de numire a doamnei judecător Iulia Cristina Tarcea în funcția de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și a doamnei judecător Lavinia Curelea în funcția de președinte al Secției I civile în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al CSM .

Loading

Comments

comments