Lavrov: ” vom trimite Consiliului de Securitate al ONU dovezile pe care le avem cu privire la folosirea armelor chimice de către opoziția siriană”

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov

Rusia i-a acuzat miercuri “de părtinire” pe inspectorii ONU care au efectuat o anchetă cu privire la un atac chimic produs în Siria, anunțând că a primit din partea Damascului elemente ce susțin teza unei provocări din partea rebelilor, relatează AFP.

Rusia va trimite Consiliului de Securitate al ONU dovezile pe care le are cu privire la folosirea armelor chimice de către forțele de opoziție siriene în atacul de la 21 august din apropiere de Damasc, a declarat, miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite EFE.

‘Nu putem considera concluziile la care au ajuns inspectorii ONU decât concluzii politizate, părtinitoare și unilaterale’, a declarat ministrul adjunct rus de externe Serghei Riabkov, citat de agențiile de presă din Damasc. El a adăugat că Siria a transmis rușilor elemente pentru a sprijini teza unei provocări lansate de rebeli.

‘Fără a avea un tablou complet despre ceea ce se petrece aici, nu se pot lua în considerare concluziile la care au ajuns inspectorii ONU decât ca fiind concluzii politizate, părtinitoare și unilaterale”, a accentuat Serghei Riabkov.

Diplomatul rus, care a sosit marți seara la Damasc, a subliniat că inspectorii au redactat raportul privind atacul din 21 august, comis în apropiere de Damasc, fără “a căuta elemente privind alte trei cazuri”, cerute atât de Siria, cât și de Rusia.

Loading

Comments

comments