Lașitatea lui Ponta: Bichon cu Reuters, Pitbull cu Mediafax

Intervenind aseară, în direct, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de la B1TV, premierul Victor Ponta „a dat de pământ” cu agenția română de presă Mediafax, despre care a spus, referindu-se la declarațiile sale de ieri pe subiectul Roșia Montană, că a difuzat o știre al cărei titlu este „o minciună ordinară”.

În schimb, în cazul Reuters, care i-a luat interviul premierului și a titrat le fel de greșit (dacă nu mai greșit decât Mediafax), Ponta „și-a pus mănușile”: „Cei de la Reuters au dat un titlu tâmpit. Citatul este corect, dar titlul este exact invers decât citatul. Mediafaxul a citat prost, iar titlul este manipulator, e o mare măgărie”, a spus Victor Ponta, conform B1TV.

Biroul de Presă al Guvernului a transmis în „creierii nopții”, la ora 1.52 (!!! – Inspecția Muncii, se aude?), o erată la știrea respectabilei agenții de presă Reuters. Știrea, din care reiese că Victor Ponta ar considera catastrofală respingerea de către Parlament a proiectului RMGC, a fost preluată  de presa românească (inclusiv Select News).

ponta reuters rosia montanăDe fapt, știrea se dovedește a fi grav manipulatorie. După cum remarcă Biroul de Presă al Guvernului: „Textul publicat de Reuters nu redă integral declaratiile primului-ministru (…) prin alăturarea de fraze din momente diferite ale interviului, declaratiile premierului au fost scoase din context”.

Vezi aici declarația completă și reală a lui Victor Ponta.

Loading

Comments

comments