Lăsați inițial în stradă, romii evacuați de la Eforie au fost adăpostiți, temporar, într-o clădire fără utilități

Cei aproximativ 100 de romi, între care 55 de copii, evacuați forțat, în cursul zilei de vineri, din locuințele încropite pe un teren aparținând Primăriei din Eforie Sud, au fost lăsați, inițial, fără adăpost. După trei zile, Primăria le-a pus la dispoziție vechea școală părăsită, care nu are niciun fel de utilități.

Faptul a stârnit critici virulente din partea Amnesty International. „Mai multe familii și-au pierdut multe dintre bucuri în timpul evacuariiși nu au primit compensații”, se arată într-un comunicat al organizației, remis AFP. Primăria a trimis, vineri, buldozerele și mascații, pentru a se asigura de succesul operațiunii de evacuare și demolare a locuințelor improvizate. Partida Romilor a protestat, arătând că unii dintre cei evacuați aveau autorizațiile necesare și impozitele plătite la zi.

Ionuț Constantin, unul dintre copiii romi din familiile evacuate le-a declarat reporterilor AFP că în școala în care li s-a permis să locuiască provizoriu „condițiile sunt groaznice, fără electricitate, apă sau încălzire”.

Viceprimarul Robert Șerban spune că, de „îndată ce ANM va ridica avertizarea de cod portocaliu, romii care s-au stabilit în Eforie în ultimii ani vor fi expediați în localitățile de origine”.

Loading

Comments

comments