La Amman începe o reuniune militară internațională pe tema siriană

UN_Members_FlagsȘefii Statelor Majore din mai multe țări occidentale și musulmane vor participa începând de luni la Amman la o reuniune de două zile pentru a discuta despre impactul conflictului din Siria, a declarat un oficial iordanian sub rezerva anonimatului, relatează AFP.

În ultimele zile au avut loc consultări intense între capitalele occidentale în legătură cu presupusa folosire a armelor chimice de către regimul sirian, în timp ce armata americană a dat asigurări că își pregătește opțiunile.

Vineri, un oficial iordanian a anunțat organizarea în următoarele zile a unei reuniuni la Amman la invitația șefului Statului Major iordanian, Mechaal Mohamed el-Zeben, și a șefului Centcom, comandamentul american care se ocupă de 20 de țări din Orientul Mijlociu și Asia Centrală, generalul Lloyd Austin.

Citat de agenția de știri oficială Petra, responsabilul din cadrul comandamentului forțelor armate iordaniene s-a referit la participarea generalului Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme american, precum și șefii Statelor Majore din Arabia Saudită, Qatar, Turcia, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Canada.

În cadrul reuniunii ‘se vor discuta situația și scenariile pe teren, în special după recentele evenimente îngrijorătoare. Șefii de Stat Major vor avea discuții complete’, a declarat ministrul iordanian de externe, Nasser Jawdeh.

Loading

Comments

comments