Knockout – jocul urban care terorizează America

knockoutUn joc brutal și înspăimântător, răspândit în rândul adolescenților cu o viteză uimitoare, a transformat străzile orașelor americane într-un loc total nesigur și periculos. Ceea ce nu au fost în stare teroriștii timp de peste un deceniu, au reușit în doar câteva luni tinerii golani din Statele Unite, care au băgat spaima în cartiere întregi, ținându-le într-o teroare continuă. „Knockout”, cum este denumit noul joc, a ucis până acum oameni în Syracuse, St. Louis și în statul New Jersey și a făcut numeroase victime în New York, Pittsburgh și Washington. “Jocul” se răspândește însă amenințător de rapid în toată America, riscând să devină o problemă națională.

Fără nici un avertisment și într-un mod complet aleatoriu, copii, adulți și bătrâni, bărbați și femei sunt loviți în figură, în plină stradă, de către grupuri de tineri agresivi care, pentru propriul amuzament și din teribilism, încearcă să-și trimită victimele în lumea somnului, dintr-un singur pumn. Televiziunea americană CBS 2 a realizat un scurt reportaj, pornind de la reținerea, de către poliția din Hoboken, statul New Jersey, a trei tineri care au ucis în acest mod un bărbat de 46 de ani. La secvența 1:00, reportajul prezintă imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din Pittsburgh, în momentul în care un profesor în vârstă de 50 de ani este doborât de un pumn care i-a fost aplicat, ziua în amiaza mare, în centrul orașului, de către un tânăr de 15 ani, reținut ulterior de poliție. Agresorul nu-și cunoștea victima și a declarat că a lovit pentru a se amuza alături de ceilalți tovarăși cu care se afla în momentul când s-a decis să atace.

Un val de atacuri similare a avut loc săptămâna trecută, atât în Brooklyn – între victime numărându-se un student de 20 de ani și un copil de 12 ani -, cât și în statul New Jersey, unde o femeie de 78 de ani și o mamă care se întorcea de la cumpărături împreună cu fiica ei au fost lovite de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Deși nimeni nu a murit, victimele s-au ales cu multiple traume și au depus plângere la poliție.

Loading

Comments

comments