Dănileț vrea amestecul CSM în „Frauda de la Bacalaureat”

Judecătorul Cristi Dănileț

Judecătorul Cristi Dănileț

Judecătorul Cristi Danileț a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspecției Judiciare și adoptarea unui punct de vedere cu privire la modul de derulare a cercetării penale în cazul Bacalaureatului.

De asemenea, Danileț a cerut CSM exprimarea unei poziții publice instituționale cu privire la declarațiile repetate ale premierului Victor Ponta, de la începutul anului până în prezent, în legătură cu procese penale aflate în derulare.

”Consider că este de datoria CSM să apere independența justiției dacă ea a fost încălcată prin ignorarea dispozițiilor naționale și internaționale aplicabile politicienilor în relațiile pe care le au cu sistemul judiciar. De asemenea, este de datoria CSM să explice populației modul de derulare a procedurilor judiciare într-o cauză cu impact major, să asigure respectarea drepturilor omului și să ia măsurile ce se impun în caz de gestionare defectuoasă”, susține Danileț, luni, într-o postare pe Facebook.

Judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica s-au reîntors în Consiliul Superior al Magistraturii ca membri, după ce instanțele au dispus suspendarea hotărârii prin care au fost revocați din acest for.

La sfârșitul lunii mai Curtea de Apel București și Curtea de Apel Galați au dispus suspendarea hotărârilor plenului CSM din 26 februarie de revocare a acestora din funcția de membru al CSM.

Loading

Comments

comments