Judecătoarea Motoc nu a primit avizul parlamentului pentru CEDO

motoc

Comisiile reunite juridice și pentru drepturile omului ale Senatului și Camerei Deputaților au avizat favorabil miercuri candidatura a trei judecători pentru CEDO, avizând totodată negativ candidatura judecătoarei Iulia Motoc. Au primit aviz favorabil judecătorii Bianca Guțan – 24 voturi ‘pentru’, Florin Strețeanu – 25 voturi ‘pentru’ și Tudor Panțâru – care era pe lista de rezervă, cu 23 voturi ‘pentru’.

Iulia Motoc a întrunit doar 12 voturi ‘pentru’ dintr-un total de 28 de voturi total valabil exprimate.

Votul a fost secret, pe buletin, candidaturile fiind individuale.

Președintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a subliniat în cadrul dezbaterilor că acest aviz nu este o chestiune tehnică pentru că foarte mulți cetățeni români se adresează CEDO considerând că instanțele naționale nu i-au protejat suficient.

“Din acest punct de vedere, audierile au o relevanță deosebită pentru cetățenii pe care îi reprezentăm în Parlament”, a subliniat Chiuariu.

La finalul dezbaterilor, Tudor Chiuariu, care a citit rezultatul votului, a precizat că cele patru comisii au acordat aviz favorabil doar judecătorilor Bianca Guțan, Florin Strețeanu, Tudor Panțâru și un aviz negativ Iuliei Motoc.

Loading

Comments

comments