Joci Starcraft online? Agentii NSA sunt cu ochii pe tine!

imagine: voiceofrussia.com

imagine: voiceofrussia.com

Serviciile de informații americane și britanice spionează site-uri de jocuri online pentru a depista eventuali teroriști islamiști care ar putea comunica și ar putea transfera bani prin astfel de platforme, arată documente oferite de transfugul Edward Snowden și citate de New York Times.

Agenți ai serviciilor de spionaj s-au infiltrat printre utilizatorii platformelor de jocuri online pentru a supraveghea comunicațiile.

“Platformele de jocuri online pot părea inofensive, dar au potențialul de a deveni o rețea eficientă de comunicații, permițându-le suspecților să se ascundă”, arată un document din 2008 al Agenției americane pentru Securitatea Națională (NSA).

Printre platformele online vizate de serviciile de spionaj britanice și americane se numără site-urile Second Life, Xbox Live și Battle.Net (Starcraft, World of Warcraft).

“Platformele de jocuri online sunt construite și admninistrate de companii care încearcă să aibă profituri mari, astfel că identitățile utilizatorilor și activitățile sunt monitorizate”, explică analistul Peter W. Singer, de la Institutul Brookings. (Mediafax)

Loading

Comments

comments