Jandarmii execută întocmai directiva Ponta & Băsescu: manifestanții nu mai pot bloca Piața Universității

Foto: Vlad Ursulean / Facebook

Foto: Vlad Ursulean / Facebook

Geamul spart al mașinii unui ministru a fost suficient pentru a se pune capăt, tranșant, unui „obicei strămoșesc”. De acum înainte, Piața Universității nu va mai putea fi ocupată de manifestanții împotriva politicilor guvernamentale. Poate doar de suporteri, dacă „tricolorii” vor reuși isprăvi nemaivăzute, nemaiauzite. Suporterii nu protestează împotriva conducătorilor, când sunt fericiți.

Negociatorii Jandarmeriei le-au pus în vedere organizatorilor protestului de azi, din Capitală, împotriva proiectului de minerit de la Roșia Montană, să nu mai intre pe carosabil, în Piața Universității.

Circa 2000 de protestatari s-au adunat, începând cu ora 16.00, în zona fântânii de la Universitate, informează Mediafax. După discuțiile cu jandarmii, în jurul orei 17.30, unul dintre manifestanți le-a spus celorlalți, la portavoce, să fie respectată recomandarea Jandarmeriei. “Vom merge la Parlament, vom merge pe trotuar, conform recomandărilor”, a spus acesta, precizând totodată că “fiecare își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lui”.

Manifestanții s-au mutat ulterior pe esplanada cu statui de pe bulevardul Regina Elisabeta, iar de acolo, la 17.45, au plecat în marș pe bulevardul Brătianu, fără să fie împiedicați în vreun fel de către jandarmi. Traseul anunțat al marșului de duminică este Universitate – Piața Unirii – Piața Constituției – Izvor – Senat.

Numărul protestatarilor s-a îngroșat foarte mult pe pacurs, ajungând la peste 5.000.

Protestatarii au adus la protest tradiționalele pet-uri umplute cu pietricele și pancarte cu mesaje contra proiectului minier, dar și a exploatării gazelor de șist.

Vineri, premierul Victor Ponta l-a anunțat pe ministrul de Interne că jandarmii au mandat clar din partea sa să acționeze “fără complexe” atunci când protestele depășesc “linia roșie”.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu este protejat, de vineri, de o echipă a Serviciului de Protecție și Pază (SPP), el precizând că s-a simțit “în pericol” în timpul incidentului petrecut joi seară în Centrul Vechi al Capitalei, când luneta mașinii sale a fost spartă de o persoană dintr-un grup care îl acuza de trădare națională prin avizarea favorabilă a proiectului RMGC.

Proteste împotriva proiectului de la Roșia Montană au avut loc, duminică, și la Cluj Napoca și Abrud.

 

Loading

Comments

comments