Jandarmii au intervenit în forță la Pungești

Foto: zf.ro

Foto: zf.ro

Aproximativ 30 de persoane aflate în corturile din tabăra din Siliștea-Pungești au reclamat intervenția în forță a jandarmilor, luni dimineață, oamenii spunând că au fost ridicați din corturi și urcați în dube, în timp ce pe drumul județean din zonă Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat în totalitate, transmite Mediafax.

Reprezentanții Chevron au anunțat, luni dimineață, că la ora 7.00 au fost începute lucrările de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie în zona localității Siliștea-Pungești din județul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje de la firma care va executa lucrările de amenajare a platformei unde ar urma să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist.

Utilajele Chevron au ajuns în zonă cu ajutorul Jandarmeriei, câteva zeci de localnici încercând să împiedice accesul utilajelor.

Localnicii care stau în tabără susțin că luni dimineață, în jurul orei 04.30, jandarmii au intervenit în forță și i-au urcat în dube pe unii dintre ei, oamenii spunând că, în total, au fost ridicate de către jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari susțin că au fost agresați de jandarmi și că ar fi fost loviți inclusiv cu bastoanele de către forțele de ordine.

Doi dintre protestatari au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean din Vaslui.

Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță, una dintre persoane – Costică Spiridon, fostul primar din Pungești din perioada 2000-2004 – a suferit o lipotimie în urm unui atac de panică, iar cel de al doilea protestatar transportat la spital – un bărbat de 42 de ani – a acuzat dureri în piept.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan, a declarat că “misiunea jandarmilor este să asigure un climat de normalitate la Pungești” și că în timpul deplasării jandarmilor în zonă aproximativ 100 de persoane au blocat drumul județean, șapte dintre acestea fiind ridicate și duse la Poliție.

“Peste 100 de persoane au blocat drumul județen și au avut un comportament ostil, iar jandarmii au acționat pentru deblocarea căii de acces. Șapte persoane au fost duse la Poliția Vaslui. Este normal ca jandarmii să acționeze pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, fiind o zonă specială”, a afirmat Irina Drăgan.

Totodată, reprezentanții Jandarmeriei spun că o mașină a instituției a fost avariată de protestatari.

În zona taberei de la Pungești sunt zeci de mașini ale Jandarmeriei, Poliției și Ambulanței, iar drumul județean este blocat cu garduri metalice, câteva zeci de localnici aflându-se lângă gardurile de protecție și huiduindu-i pe jandarmii care ies cu mașinile din perimetrul unde nu este permis accesul.

 

Loading

Comments

comments