AUDIO. Iulia Timoșenko afirmă că i-ar ucide pe toți rușii

timosenkotimosenko 2Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, fostul premier ucrainian Iulia Timoșenko, închisă de regimul Viktor Ianukovici și eliberată din închisoare după fuga din țară a fostului președinte, confirmă autenticitatea înregistrării audio în care afirmă că ar pune mâna pe o mitralieră și l-ar împușca în cap pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Timoșenko precizează doar că partea în care ar fi afirmat că rușii din Ucraina „trebuie uciși cu o bombă nucleară” este trucată, ea spunând, de fapt: „Rușii din Ucraina sunt ucrainieni”. Apoi, transmite un salut FSB (serviciul de securitate al Rusiei, despre care consideră, în mod evident, că a interceptat convorbirea telefonică) și își cere scuze pentru limbajul licențios folosit.

Interlocutorul lui Timoșenko, Nestor Șiufrici, fost secretar adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, declarase, anterior, citat de koresspondent.net că „Acea conversație nu a avut loc”.

Convorbirea ar fi avut loc în data de 18 martie (ziua în care Rusia a anunțat, formal, anexarea Crimeii), iar înregistrarea a fost postată pe Youtube luni, 24 martie, de utilizatorul Serghei Vecirko, informează RT.

„Este timpul să ne luăm armele în mâini și să îi ucidem pe nenorociții de ruși, în frunte cu liderul lor”, constată Timoșenko, după ce Șiufrici îi spune că, în cazul în care s-ar ajunge la un conflict armat, el ar lupta pentru Ucraina cu arma în mână, alături de fiul său. Fostul premier își exprimă regretul că nu are puterea de decizie în acest moment și că nu a fost în Crimeea „fiindcă sub nicio nenorocită de formă nu ar pus ei mâna pe Crimeea. (…) Aș fi găsit o formă să-i ucid pe nenorociții ăia. Sper să îmi mobilizez toate conexiunile și voi folosi toate mijloacele de care dispun pentru ca toată lumea să lupte și să nu mai rămână nimic din Rusia”.

Loading

Comments

comments