Istvan Teglas gătește Chutney la Serendipity

Istvan Teglas Foto: Ana Maria Moldovan

Istvan Teglas
Foto: Ana Maria Moldovan

Spectacolul de teatru Chutney cu Istvan Teglas și Valentina Popa în rolurile principale se va juca marți, 25 februarie, ora 19:30 la Ceainăria Serendipity, str. Dumbrava Roșie nr 12. Chutney este un proiect teatral produs de Teatru La Masă, un concept inițiat de Vitalie Bichir, care unește literatura, actoria și bucătăria internațională sub umbrela teatrului independent. Accesul la spectacolul Chutney se face în baza rezervărilor la numerele de telefon 0743 283 342/ 0747013106.

„Istvan Teglas este singurul actor de origine maghiară care a făcut performanță pe scena Teatrului Național în spectacolul de teatru-dans, D’ale noastre, regizat de Gigi Căciuleanu și Revizorul, în regia lui Felix Alexa. După Marius Manole, Istvan Teglas este al doilea actor care joacă trei spectacole de teatru în aceeași zi, actorul fiind admirat de public în producții diversificate: de la teatru de cameră, teatru-dans, teatru de bar, teatru convențional și teatru de ceainărie, din a cărui categorie face parte și spectacolul Chutney, care reprezintă întâlnirea dintre arta culinară și cea teatrală sub forma unui cooking-show sau a unor pagini desprinse din literatura vieții” (Judy Florescu).

Marius Manole despre spectacolul Chutney: “ „Mie îmi place foarte tare piesa. Este un lucru atât de delicat, de fragil și de frumos făcut în filigran. Parcă nu e teatru. Vitalie Bichir a propus un concept nou pentru această piesă: în fiecare seară să vină alt prezentator. Vor fi diferiți oameni care vor prezenta povestea asta. Mi se pare un lucru foarte bun, fiindcă ține proaspătă și atenția spectatorilor și ține proaspătă și atenția actorilor a lui Istvan Teglas și a Valentinei Popa, pentru că se vor raporta în mod diferit la fiecare om cu care vor interacționa.” (Ziarul Metropolis)

“Cineva a făcut Chutney cu teatru, experimental un pic, recunosc, dar nu mai puțin plăcut auzului, văzului, mirosului și gustului, că la pipăit nu m-am băgat fiindcă părea lipicios! Nu, nu e nimic forțat în comparația mea! În anul de grație 2012, Vitalie Bichir dimpreună cu Valentina Popa și Istvan Teglas au pus la cale un spectacol de teatru intitulat chiar așa: Chutney!” (Ruxandra Predescu, blogger)

„In timpul unui “cooking show”,  moderatorul ( Vitalie Bichir) pare a vrea sa-si ridice ratingul emisiunii aducand in fata publicului pe langa o reteta delicioasa ( Chutney de curmale), povestea de iubire a celor doi tineri ( Valentina Popa si Istvan Teglas) care vin s-o gateasca in timpul show-lui. Ceea ce se vrea un pretext de dialog care sa insoteasca gatitul se transforma pana la sfarsit in baza intalnirii.” (Ioana Socaci, blogger)

“Am fost martora unui spectacol despre singuratate, despre alegeri, conjuncturi si solutii de viata. Cu un scenariu aparent simplu, cu o regie avangardista, foarte aproape de public, expunand emotiilor nefiltrate atat actorii, cat si spectatorii, Chutney este un spectacol de teatru al “noului val”, cum imi place sa-l numesc.” (Andreea Burlacu, blogger)

“Eu am fost mereu fanul declarat al pieselor de teatru jucate în spații mici, cu public restrâns, căci îmi place să fiu cât mai aproape de actori, să le pot observa mimica feței și să simt mai bine emoțiile pe care le transmit. (…)În toată povestea, curmalele, scorțișoara, cuișoarele au avut și ele rolul lor bine definit. Au întregit experiența și au făcut din ea una memorabilă pe care o recomand cu mare drag. La sfârșit aveți ocazia să și gustați din minunatul chutney și, vă spun, este excelent! (Oana Brătilă, blogger)

Loading

Comments

comments