Ispectorii ONU se îndreaptă către locul în care urmează să ancheteze presupusul atac chimic

ONUInspectorii ONU se îndreptau luni spre locul în care urmează să desfășoare o anchetă cu privire la afirmațiile referitoare la un atac chimic imputat regimului sirian, a constatat un fotograf al AFP.

Inspectorii, aflați la bordul a cinci mașini și escortați de membri ai serviciilor de securitate siriene, urmează să ajungă în regiunea Ghouta, unde, potrivit opoziției, armata ar fi ucis sute de civili săptămâna trecută într-un atac cu arme chimice.

Misiunea a ajuns la Damasc la 18 august pentru o anchetă cu privire la afirmații referitoare la alte atacuri din Siria. După trei zile, armata a desfășurat o ofensivă la est și vest de capitala siriană, cu ocazia căreia opoziția a acuzat regimul că a utilizat arme chimice.

Organizația ‘Medici fără Frontiere’ a semnalat că 355 de pacienți care prezentau ‘simptome neurotoxice’ au decedat în regiunea Damasc, însă a precizat că nu poate ‘confirma în mod științific cauza acestor simptome’.

Bazându-se pe rapoarte medicale, Observatorul sirian pentru drepturile omului a semnalat peste 300 de cazuri de persoane ucise de un gaz toxic, printre care zeci de rebeli.

Loading

Comments

comments