Invitație la Ziua Porților Deschise de la Colonia dacică Sarmizegetusa

AFIS - ZIUA PORTILOR DESCHISE SARMIZEGETUSA ROMANA

Muzeul Civilizației Dacice și Române organizează duminică, 4 august 2013, la Sarmizegetusa din județul Hunedoara, în zona obiectivelor arheologice cuprinse în perimetrul fostei capitale a Daciei romane, Colonia Dacica Sarmizegetusa, Ziua Porților Deschise, se spune în comunicatul remis redacției Select News.

Scopul principal al acestei acțiuni este promovarea în rândul turiștilor și nu numai, a monumentelor antice aflate în zonă precum și a activităților de cercetare arheologică desfășurate în acest sit istoric de către specialiști, activități finanțate de către Ministerul Culturii.

Acțiunea este organizată de către Consiliul Județean Hunedoara și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Primăria comunei Sarmizegetusa și Rotary Club Hațeg.

Printre activitățile programate se numără vizitarea șantierului arheologic, efectuarea de ghidaje specializate la monumentele antice din zonă, asistate de către membrii ai trupei Terra Dacica Aeterna, explicarea contextelor arheologice, prezentarea metodelor de cercetare și interpretarea descoperirilor arheologice.

Între orele 14 și 16 în amfiteatrul roman va avea loc un spectacol de lupte cu gladiatori, care va fi susținut de trupa clujeană de reconstituiri istorice, Virtus Antiqua.

Întreaga manifestare este dedicată memoriei celui care a fost Dorin Alicu, cercetător la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, care s-a stins fulgerător din viață în ziua de 27 iulie 2013. Viața și cariera sa au fost dăruite arheologiei și cercetărilor de la Sarmizegetusa romană.

Loading

Comments

comments