Intervenții cu saci de nisip pentru evitarea inundării DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat

inundatii_dunare_53900000Secția de Drumuri Naționale Brăila a intervenit cu utilaje și saci cu nisip pentru evitarea pătrunderii apei pe partea carosabilă a DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat.

În zona comunelor Movila Miresii și Tudor Vladimirescu fenomenul de băltire este foarte pronunțat, iar apa se află pe punctul de a inunda șoseaua, motiv pentru care Secția Drumuri Naționale Brăila a luat măsuri pentru evitarea inundării DN 22 Brăila — Râmnicu Sărat.

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila a fost aprobată intervenția unui utilaj pentru asigurarea unei secțiuni de scurgere a apei rezultate din topirea zăpezii și a precipitațiilor din ultima perioadă, prin canalul colector din amenajarea Nămoloasa — Măxineni, care asigură evacuarea apei în râul Buzău, în scopul evitării inundării localităților Cuza Vodă, Salcia Tudor și Ariciu.

“S-a acționat pentru evacuarea apei din curțile gospodăriilor în satul Ariciu cu două motopompe ale ISU Brăila, în satul Țepeș Vodă cu trei motopompe ale Primăriei Movila Miresii și în orașul Ianca cu o autospecială din cadrul Gărzii de intervenție Ianca. Se continuă monitorizarea situației în localitățile unde este prezent fenomenul de băltire”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila lt. col. Ștefan Stoian.

Loading

Comments

comments