Institutul Cultural Român își închide toate filialele din țară

ICR

Filialele ICR din interiorul țării își încheie activitatea începând de vineri, ca urmare a unei analize a impactului acțiunilor derulate de acestea, a decis Comitetul Director al Institutului Cultural Român (ICR).

“În urma unei analize a impactului acțiunilor derulate de filialele Institutului Cultural Român din țară, în raport cu misiunea Institutului, cu prioritățile actuale și cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui program-pilot. În consecință, începând cu 31 iulie 2013, filialele ICR din interiorul țării își vor înceta activitatea. ICR le mulțumește pentru colaborare și pentru efortul depus tuturor celor implicați în acest demers”, se arată într-un comunicat de presă al ICR..

Președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, declara, în luna iunie, la audierea din comisiile parlamentare reunite de cultură și politică externă dedicată învestirii în această funcție, că se va consulta cu specialiști ai ICR privind filialele din țară. El spunea atunci că menirea principală a institutului trebuie să fie “exportul”.

“Cum spuneam, menirea principală a ICR este exportul. Este adevărat, una din motivațiile pe care le-am auzit despre filialele ICR din țară este că ar reprezenta un fel de aspiratoare de cultură pe plan local. Am încercat să mă informez, să mă uit prin alte locuri cum se întâmplă și trebuie să vă spun că nu prea există. Eu personal nu pornesc pe ideea fixă de a le desființa, dar în momentul de față eu nu le văd utilitatea”, afirma Zamfiroiu.

Programul-pilot de înființare a filialelor ICR în provinciile istorice ale României a fost lansat în luna octombrie 2012, de echipa condusă de Andrei Marga, deschizându-se institute la Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova, ca parte a “efortului de a face activitatea ICR cât mai accesibilă celor interesați din întreaga țară”.

Loading

Comments

comments