Instanța Supremă a confirmat sentința de trei ani de închisoare pentru senatorul Antonie Solomon. Fostul primar al Craiovei se îndreaptă spre penitenciar

Antonie Solomon, pe când era „banul” Craiovei. Foto: opiniatimisoarei.ro

Antonie Solomon, pe când era „banul” Craiovei.
Foto: opiniatimisoarei.ro

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanța supremă, anunță Mediafax.

În prezent senator PPDD, Antonie Solomon a declarat că se află în București și că urmează să meargă „direct” la Craiova, pentru a se preda și a fi încarcerat.

Solomon continuă să-și clameze nevinovăția: „Dacă 99 de persoane vinovate sunt achitate, n-am o problemă, dar dacă o singură persoană nevinovată e condamnată, e o problemă cu justiția din țara asta. Sunt nevinovat”.

Recursul lui Solomon și al celorlalți inculpați din dosar a fost judecat de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care au confirmat, vineri, condamnările pronunțate, pe data de 11 iulie, de un complet de trei magistrați ai aceleiași instanțe.

Antonie Solomon și omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnați de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupție.

Solomon a mai fost condamnat și la un an de închisoare pentru fals intelectual, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi. Tot în cazul lui Solomon, instanța a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând suma luată de acesta drept mită, de la Penescu.

Procesul a început la Tribunalul Argeș, a fost strămutat la Tribunalul Galați, în iulie 2010, și a ajuns la instanța supremă în februarie 2013, după ce Solomon a devenit senator.

Ca senator, Antonie Solomon a fost președintele grupului parlamentar de prietenie cu Siria. Este co-semnatar al doua initiative legislative ale partidului său și a pus patru întrebări în plenul Parlamentului.

Loading

Comments

comments