INFOTRAFIC Autostrăzile și drumuri naționale sunt închise. Zboruri și trenuri anulate

UPDATE:

19 trenuri au fost anulate pe mai multe rute din sudul țării, a anunțat sâmbătă, în cadrul comandamentului de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, informează Mediafax.

Trenurile anulate sunt circulau pe rutele București Nord – Constanța, Buzău – Făureni – Țăndărei, București – Urziceni, Ploiești – Urziceni, București – Pitești – Craiova și București – Râmnicu Vâlcea, a precizat Mănescu.

În situația anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecționați către alte trenuri care au aceleași destinații, a anunțat CFR Călători.  Se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri, iar în situația în care apar modificări în circulația trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii cu alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferențelor tarifare. În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situația în care pasagerii nu au timp să-și cumpere din cauza modificărilor de circulație.

Nouă zboruri către Aeroportul Otopeni au fost anulate, sâmbătă, printre ele numărându-se și unul de la Timișoara și unul de la Iași, iar avioanele care decolează de pe aeroportul Capitalei au în continuare întârzieri de până la o oră.

Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), din cauza condițiilor meteo nefavorabile, până la ora 15.00, au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 și 1650/1651 Munchen – București – Munchen, 1422/1423 Frankfurt – București – Frankfurt, cursa Alitalia 494/495 Roma – București – Roma, cursa Austrian Airlines 783/784 Viena – București – Viena, cursa Air Serbia 642/643 Belgrad – București – Belgrad, cursa LOT Polish Airlines 641/642 Varșovia – București – Varșovia, cursa Tarom 605/606 Timișoara – București – Timișoara și zborul Tarom 704 Iași – București.

Pe Aeroportul Henri Coandă, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme.

Informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

 

Autostrada A2 este închisă parțial, pe tronsonul București – Fetești, de asemenea sunt închise și autostrăzile A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești, a declarat, sâmbătă, comisarul șef Corneliu Victor Drăghici de la Centrul Infotrafic.

“Sunt închise, în momentul de față, mai multe artere importante din țară, este vorba despre cele trei autostrăzi: Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București – Fetești, Autostrada A3 București – Ploiești. În județul Buzău, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2C Buzău – Pogoanele – Padina și DN 2 B Buzău – Vizireni, în județul Vrancea sunt închise drumurile DN 23 B Măicănești – Ciorăști și DN 2 N Borza – Caiata”, a spus Corneliu Drăghici.

Pe A2 se poate circula de la Gara Fetești înspre Constanța.

De asemenea, el a menționat că drumuri naționale sunt închise și în Galați, DN 24 D Galați – Târgu Bujor, între localitățile Tulucești și Vârlezi, dar și DN 2 este parțial închis, între Urziceni și Focșani.

Totodată, este închis circulației și DN 67 C Novaci – Rânca în județul Gorj.

În continuare, porturile din județul Constanța sunt închise atât pentru traficul maritim, cât și pentru cel fluvial.

Potrivit polițiștilor de la Centru Infotrafic, de la începutul zilei au fost înregistrate mai multe tamponări în lanț pe A2, A1 și pe DN 1, dar nu s-au înregistrat victime.

În general, se circulă greu în zona de S-E a țării, acolo sunt închise drumurile naționale. Până la sfârșitul zilei există posibilitatea ca mai multe tronsoane să fie închise din cauza faptului că viscolul creează probleme, iar vizibilitatea este redusă.

Loading

Comments

comments