În România, un profesor care nu este ascultat de elevii săi este infractor

Foto: article.wn.com

Foto: article.wn.com

Profesorii care nu reușesc să se impună în fața elevilor trebuie să-și caute altă meserie, or riscă închisoarea. Aceasta este interpretarea unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța, care a condamnat o profesoară din Iași la trei ani închisoare -e adevărat, cu suspendare-, pentru ucidere din culpă, după ce doi elevi aflați sub supravegherea sa s-au înecat în urmă cu cinci ani la Eforie Sud. În plus, profesoara va avea de achitat daune morale de 50.000 de euro, în solidar cu Școala Gimnazială Ciortești, din județul Iași, unde învățau copiii, informează Mediafax.

Doi copii în vârstă de 13 și 14 ani, din comuna ieșeană Ciortești, aflați în tabără la Eforie Sud, s-au înecat pe data de 8 august 2009, după ce au mers cu profesoară pe o plajă din stațiune și au ieșit în larg să înoate, alături de alți trei copii.

Profesoara Elisabeta Mincior le-a spus anchetatorilor că fusese avertizată de către salvamari că zona respectivă este periculoasă, iar copiii nu trebuie să intre în apă. Profesoara a susținut că a transmis aceste informații tuturor copiilor din tabără și că le-a spus să nu intre în apă, dar că nu a fost ascultată.

 

Loading

Comments

comments