Ianuarie primăvăratic: 14 grade, la ora 10, în Vestul României

temperaturi 19.01.2014Conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie, la această oră se consemnează temperaturi de 14 grade Ceslsius în județul Caraș Severin (Reșița, Oravița). Excesiv de cald, pentru această perioadă a anului, este și în Banat-Crișana și Maramureș, cu temperaturi de 8-11 grade Celsius. Cel mai rece este în Sudul țării, cu temperaturi la limita înghețului, 0-1 grade. ANM a emis cod galben de ceață pentru București și alte zece județe. Inclusiv pe autostrăzi vizibilitatea este redusă, până la ora 11.

Conform România TV, duminică dimineață a fost cea mai caldă dimineață de 19 ianuarie din istorie pentru mai multe localități din partea de vest-nord și centru a țării. Este vorba despre minime de 13 grade în sudul Banatului, la Oravița, 12 grade s-au înregistrat duminică dimineață și la Reșița. Temperaturi destul de ridicate au fost și la Oradea, unde mercurul în termometre în cursul nopții nu a coborât sub 9 grade. Aceste valori reprezintă temperaturi mai ridicate cu până la 17 grade față de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal într-o dimineață de 19 ianuarie.

Valorile termice așteptate duminică sunt de până la 16 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Banat.

La ora 9.00, la Păltiniș, s-au înregistrat 4 grade, iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică temperatura nu a coborât sub 3 grade, ceea ce reprezintă o valoare record și pentru zona de munte.

 

Loading

Comments

comments