Hoții de tablouri și-au primit sentințele

Marți, Judecătoria Sectorului 3 i-a condamnat pe Radu Dogaru și pe Eugen Darie la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru furtul celor șapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam în octombrie 2012, potrivit Mediafax.

În urma procesului instanța a decis aplicarea pedepsei de șase ani și opt luni în cazul lui Radu Dogaru pentru infracțiunea de furt calificat cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, judecătorii l-au mai condamnat pe Dogaru la trei ani și șase luni pentru constituirea unui grup infracțional și la patru ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În schimb, Eugen Darie a fost condamnat de instanța Judecătoriei Sectorului 3 la șase ani și opt luni de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecințe deosebit de grave. La fel ca Dogaru, Darie a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional. Pedepsele celor doi au fost contopite pentru ca Dogaru să execute pedeapsa cea mai grea, de șase ani și opt luni de închisoare, când decizia va rămânea definitivă. De asemenea, instanța a dispus ca Dogaru și Darie să rămână în arest și să plătească 6.000 lei cheltuieli judiciare.

În cazul acestor doi, decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Autor: George SPIRIDON

Loading

Comments

comments