Homo universalis Preafericitus Danielus Trafaletus

trafalet danielteoctist universal Pe sistemul „Dacă tăcea, Preafericit rămânea”, Daniel, patriarhul ortodox al României, a zis să nu-i lase pe mujicii din presă necriticați pentru „lipsa de cunoștințe liturgice” și a emis un comunicat de lămurire a națiunii.

Națiunea era nelămurită, pentru că ziariștii or fi ei lipsiți de cunoștințe liturgice, dar un trafalet oricine a văzut la viața lui, iar Preafericitul a fost fotografiat ținând în mână unul, cu care făcea ceva pe peretele postului de radio Trinitas. Așa că, ziariștii au descris ce au văzut: un trafalet.

Acum, Patriarhia ne explică, printr-un comunicat de presă, că nu, ce vedem cu toții nu e trafalet. Zidari din toată țara, puneți-vă la punct cu terminologia liturgică și fiți mai cuvioși în mânuirea uneltelor voastre, aleluia-aleluia, fiindcă ce a folosit întâiul ierarh al BOR este MIRUITOR EXTENSIBIL.

Minune mare, minune mare, vă zic, de nu i-o rămâne Preafericitului porecla „Trafalet”!

Trecând peste disensiunea de terminologie bricolajo-liturgică, este de remarcat atitudinea mai mult decât cuvioasă pe care o au comunicatorii Patriarhiei față de Stăpânul lor pământean. Accesând pagina comunicatului de presă referitor la miruitorul extensibil, putem observa, în partea dreaptă, un alt comunicat, care începe așa: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel (titlu) / Patriot român și om universal”. Iertată fie-mi lipsa de cunoștințe liturgice, dar din asta eu înțeleg că Patriarhul Daniel este un om universal! Mai ales că articolul cu pricina nu trimite la o dezvoltare lămuritoare, pe care o afli doar dacă vei căuta prin site-ul Patriarhiei: Preafericitul a ținut o cuvântare prilejuită de comemorarea a 125 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, cuvântare intitulată „Patriot român și om universal”. Carevasăzică, Mihai Eminescu este omul universal, nu ÎPS Daniel. Dar spune-le asta celor care au postat minunea cu pricina și te vor devora de viu. Iar dacă li se va spune „de sus” că au greșit, vor riposta, cu obidă: „Și ce, până la urmă ce mare greșeală am făcut? De ce nu e și Sfântul Părinte Patriarh un om universal? Este mai universal decât Eminescu!”

Loading

Comments

comments