Hamas răpește un militar israelian determinând anularea armistițiului de 72 de ore

Foto: globalresearch.ca

Foto: globalresearch.ca

UPDATE duminică, 12.55

Militarul israelian considerat răpit a fost ucis de palestinieni într-o acțiune de commando

Armata israeliană a anunțat duminică dimineață moartea sublocotenentului Hadar Goldin, dat dispărut de vineri în timp ce lupta în Fâșia Gaza.  Goldin și alți doi soldați israelieni au fost uciși în urma unei operațiuni de commando a militanților Hamas desfășurată la câteva ore de la declararea armistițiului umanitar, informează Haaretz.

 

Știrea inițială

Israel și Hamas au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore în Fâșia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene începând cu 8 iulie, a anunțat vineri dimineața secretarul de Stat american, John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi, relatează AFP. Armistițiul de 72 de ore a intrat în vigoare vineri dimineața, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), în Fâșia Gaza.

Însă armata israeliană a anunțat, tot vineri încetarea armistițiului cu Hamas din Fâșia Gaza, unde unul dintre soldații săi a fost probabil răpit, iar Egiptul a informat oficialii palestinieni că amână negocierile prevăzute la Cairo între delegația israeliană și palestiniană, relatează AFP. (Mediafax)

Loading

Comments

comments