Guvernul vrea reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom

romtelecom-logo

Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acțiuni pe care statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), le deține în companie.

Aceste acțiuni au o valoare nominală de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom, informează MSI.

Hotărârea prevede selectarea de către Ministerul pentru Societatea Informațională, în condițiile legii, a unui consultant specializat, bancă de investiții sau consorțiu format dintr-o bancă de investiții și consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta și servicii de investiții financiare pe piața de capital în vederea finalizării privatizării companiei Romtelecom.

“Este a treia oară când statul demarează procesul de finalizare a privatizării Romtelecom, însă, de data aceasta o vom duce la bun sfârșit, într-un mod profesionist și transparent și ne vom focaliza pe obținerea celor mai bune rezultate. Credem că vânzarea de acțiuni și ieșirea statului român din acționariat, având în vedere că investitorul privat deține majoritatea acțiunilor, este varianta viabilă, din toate punctele de vedere. În acest moment, opțiunea noastră principală de privatizare este cea legată de listarea acțiunilor la bursa din București. Consultantul selectat ne va ajuta, însă, să identificăm metoda optimă de finalizare a privatizării Romtelecom, care să permită maximizarea profitului pentru statul român”, a declarat Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională.

Situația financiară a Romtelecom în ultimii 3 ani relevă faptul că în anul 2010 s-a înregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,028 miliarde lei , în anul 2011 pierderea se ridică la 884,642 milioane lei, pentru o cifră de afaceri de 2,803 miliarde lei, în timp ce în anul 2012 s-a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Loading

Comments

comments