Guvernul va sesiza DNA pentru o pagubă de 1,2 milioane de euro și nereguli savârșite de Lucian Duță în legătură cu implementarea cardului de sănătate

Lucian Duta

Lucian Duta

Guvernul a anunțat că va sesiza Direcția Națională Anticorupție pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul național de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului și determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul președinte CNAS Lucian Duță.

Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.

Controlul a fost efectuat la Ministerul Sănătății, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) și Imprimeria Națională privind respectarea cadrului organizatoric și funcțional pentru introducerea cardului național de asigurări sociale de sănătate. În perioada supusă controlului, funcția de președinte CNAS a fost ocupată de Lucian Duță (10 decembrie 2009-8 mai 2012), Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) și Doru Bădescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).

În document se arată că introducerea cardului a fost aprobată, în ședință de guvern la începutul lunii septembrie 2010, prin memorandum aprobat de premierul Emil Boc, inițiat de ministrul Sănătății Attila Cseke, și șeful CNAS, Lucian Duță, fiind stabilită producerea cardurilor începînd cu ianuarie 2011 într-un ritm de un milion carduri lunar, astfel încât toți cei 18,5 milioane de asigurați, la care se face referire în memorandum, să fie acoperiți în 18-19 luni, relatează Mediafax.

Loading

Comments

comments