Guvernul pregătește o nouă modificare a Codului Fiscal: microîntreprinderile cu venituri de peste 50.000 de euro vor plăti impozit pe profit

Guvernul va reduce limita veniturilor pentru microîntreprinderi, de la 65.000 de euro la 220.000 de lei (circa 50.000 de euro), nivel peste care firmele vor fi incluse în regim de plată a impozitului pe profit, noua regulă urmând să fie aplicată începând cu anul viitor. Modificarea legislativă este stipulată într-un proiect de ordonanță de urgență de modificare a Codului Fiscal, citat de Mediafax.

Simultan, va fi operată și o modificare a condițiilor de încadrare în categoria microîntreprinderilor, astfel că vor intra în acest regim și firmele care înregistrează cel mult 20% din venituri din activități de consultanță și management.

În prezent, Codul Fiscal stipulează că nu pot fi încadrate în categoria microîntreprinderilor firmele care obțin venituri din consultanță sau mangement.

Calculul și plata impozitului pe profit vor fi efectuate începând cu trimestrul în care au fost depășite aceste limite, luând în considerare veniturile și cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferența dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârșitul perioadei de raportare și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.

Loading

Comments

comments