Ordonanța pentru migrarea aleșilor locali a fost adoptată

ponta

UPDATE (2) – ora 15:00

ACL anunță că nu va primi niciun ales local traseist

Alianța Creștin Liberală anunță că nu va primi în rândurile sale niciun primar, președinte de Consiliu Județean, consilier local sau județean traseist.
„Alianța Creștin-Liberală condamnă ferm decizia Guvernului de a adopta Ordonanța de urgență a traseismului politic, un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă președinte al României prin mijloace ilegale și imorale”, mai susține ACL într-un comunicat remis, joi, agenției MEDIAFAX.

Prin adoptarea acestei ordonanțe, Guvernul PSD demonstrează că ”este capabil de orice abuz, că este gata în orice moment să submineze valorile democratice și europene”, adaugă ACL.

 

Update

Ordonanța pentru migrarea aleșilor locali a fost adoptată

Ordonanța pentru migrarea aleșilor locali a fost adoptată, în pofida criticilor Ambasadei SUA la București. Premierul Ponta a declarat că își asumă această măsură, fiindcă „trebuie să facem un pic de dreptate”, după ce „toți primarii din 2012 au fost aleși cu USL, avându-i alături pe Ponta și Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga și Iohannis”.

Ordonanța de Urgență prevede un termen de 45 de zile, în care aleșii locali vor avea posibilitatea să își aleagă partidul fără să își piardă mandatul.

Știrea inițială

Guvernul nu poate adopta OUG privind migrarea aleșilor locali fără să sfideze SUA

Statele Unite intervin, din nou, în politica românească. În ziua în care Guvernul Ponta se pregătește de adoptarea mai multor ordonanțe de urgență, printre care și una care să permită migrarea aleșilor locali, fără ca aceștia să își piardă funcțiile, Ambasada SUA emite un scurt comunicat de presă prin care își anunță dezacordul cu preconizata măsură, în forma propusă. Ambasada sugerează că nu s-ar împotrivi, dacă măsura ar fi adoptată printr-o lege.

Luarea de poziție implică faptul că Guvernul nu poate adopta OUG privind migrarea aleșilor locali fără să sfideze SUA, cu care țara noastră are un parteneriat strategic.

Reproducem comunicatul Ambasadei:

„Am auzit argumente pro și contra ordonanței propuse cu privire la aleșii locali. Suntem îngrijorați în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanțe de urgență și credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis și transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă și toate părțile interesate”.

De aproape doi ani de zile, SUA nu mai sunt reprezentate în România la nivel de ambasador. Însărcinat cu afaceri este acum Dean Thompson, fost consilier la Ambasada SUA din Colombo, Sri Lanka. Thompson l-a înlocuit pe Duane Buthcer, care și-a încheiat mandatul luna trecută.

Loading

Comments

comments