Guvernul a depășit termenul legal de răspuns la solicitarea presei privind costul turneul asiatic al premierului Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a promis in urma cu mai mult de o luna ca “orice cheltuiala publica, a Secretariatului General al Guvernului” va fi facuta public. Declaratia a fost facuta in timpul vizitei sale la Beijing, in fata ziaristilor, si se referea la cheltuielile pe care le-a suportat Guvernul pentru turneul asiatic de o saptamana efectuat de premier. Pe 3 iulie, la doar o zi dupa intoarcerea in tara a delegatiei conduse de premier, HotNews.ro a solicitat Guvernului, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, informatii legate de valoarea cheltuielilor si persoanele care au facut parte din delegatie. In ciuda insistentelor HotNews.ro, nici pana astazi, 8 august, nu au fost transmise informatiile solicitate, chiar daca Legea prevede ca autoritatile au obligatia sa raspunda intr-un termen de maxim de 30 de zile.

In perioada 26 iunie-2 iulie,  Victor Ponta a efectuat o vizita in Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan si China. Rezultatele vizitei sunt destul de neclare, iar promisiunile privind unele investitii ale companiilor asiatice in Romania sunt incerte, notează Hotnews.

Loading

Comments

comments