Guvernul Britanic încearcă să ascundă un raport oficial care probează că migrația este benefică

David Cameron

David Cameron

Guvernul Marii Britanii se confruntă cu un val de critici, după ce Financial Times a dezvăluit că David Cameron și colegii săi conservatori au decis amânarea unui raport favorabil migranților români și bulgari, până după alegerile din luna mai pentru Parlamentul European.

Jonathan Portes, director al Institutul Național pentru Cercetare Economică și Socială al Marii Britanii și fost economist șef al Executivului de la Londra îl somează pe David Cameron să își asume și să dea publicității un raport oficial care demonstrează că migrația este un fenomen pozitiv pentru economia țării. Desigur, aceasta ar însemna, deopotrivă, asumarea erorii comise prin întărirea restricțiilor impuse pe piața muncii și în cazul studenților străini din Marea Britanie, fiind țintiți cu precădere imigranții români și bulgari. „În fața probelor, Guvernul ar trebui să admită că nu există dovezi concludente că «turismul pentru beneficii sociale» este o problemă reală”, a declarat Portes, pentru Hufington Post UK.

Parlamentarul liberal democrat Sarah Ludford, al cărui partid participă la coaliția de guvernare, alături de conservatori, și-a declarat dezamăgirea față de faptul că miniștrii conservatori blochează publicarea raportului, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai. „Probabil sunt conștienți de faptul că adevărul spulberă mitul pe care ei și UKIP (formațiunea de extremă dreapta, vârf de lance în lupta împotriva imigranților români și bulgari – n.r.) l-au creat despre «turismul pentru beneficii sociale». Realitatea este că migranții europeni contribuie cu o treime în plus (la bugetul Marii Britanii – n.r.) prin taxe, în comparație cu beneficiile sociale primite și solicită mai rar beneficii sociale prin comparație cu cetățenii britanici”.

Și laburiștii (formațiunea de opoziție, de stânga) au criticat refuzul Guvernului de a da publicității raportul. „Conservatorii pot discuta libertatea de mișcare în Uniunea Europeană, dar trebuie să o facă într-o manieră riguroasă, științifică și nu folosindu-se de o retorică populistă pentru a distorsiona dezbaterea publică”, a declarat parlamentarul Mary Honeyball.

Robert Chote, șeful Biroului pentru Responsabilitate Bugetară (un departament guvernamental de previziuni economice) a avertizat că planul de limitare a migrației la 100.000 persoane anual, anunțat de David Cameron, va conduce la o creștere a deficitului public spre 120% până în anul 2062.

Loading

Comments

comments