The Guardian ne invită să spunem ce ne place la România

guardian witness romaniaCotidianul britanic The Guardian încearcă o altă abordare a problemei migrației românilor în Marea Britanie.

„Am dori sa aflam mai mult despre Romania – aratati-ne ce inseamna sa traiesti si sa muncesti in tara dumneavoastra – impartasiti cu noi poze, imagini video si experiente via GuardianWitness”. Acest mesaj, postat exact așa cum îl vedeți, în limba română, se găsește pe pagina de internet a The Guardian, sub textul în limba engleză din care a fost tradus.

În continuare, articolul este doar în engleză, dar facem noi traducerea:

„S-a discutat mult despre cât de mulți români ar putea să vină în Marea Britanie, după ridicarea restricțiilor pe piața muncii, la 1 ianuarie 2014. Totuși, ne dorim să aflăm mai multe despre România. Știm, desigur, totul despre Dracula și Transilvania, dar oare asta înseamnă cu adevărat să trăiești și să muncești în țara ta?

Am vrea să ne spui de ce iubești faptul că ești cetățean român și de ce nu ai pleca niciodată definitiv din țara ta. Iar dacă plănuiești să vii în Regatul Unit, spune-ne ce îți va lipsi cel mai mult. Dacă sunt provocări cărora le faci față în viața de zi cu zi, care îți influențează decizia de a pleca, am vrea să aflăm amănunte.

Ne poți arăta cum e România prin fotografii și înregistrări video, făcând click pe unul dintre butoanele albastre „Contribuite” (Contribuie – n.t.). Împărtășește-ne experiențele tale, scriind în caseta text de descriere a fotografiei sau materialului video. Dacă ești pe drumuri, poți folosi aplicația GuardianWitness pentru smartphone.

Loading

Comments

comments