Google te invită la o plimbare gratuită prin Veneția

Veneția, Piața San Marco Foto: captură ecran Google Street View

Veneția, Piața San Marco
Foto: captură ecran Google Street View

Google anunta, astazi. lansarea imaginilor panoramice pentru Veneția, unul dintre cele mai romantice orase din lume, realizate cu tehnologia Street View Trekker.

Acest proiect este parte din initiativa Google de a crea o oglinda digitala a lumii reale si a oferi utilizatorilor o experinta realista si captivanta pe internet.

Dispozitivul Trekker a debutat anul trecut, cand a fost utilizat pentru a fotografia Marele Canion(http://goo.gl/maps/AIV9M), pentru ca mai apoi sa fie folosit pe barci sau carari de munte, pentru a oferi imagini spectaculoase din locuri precum Insulele Galapagos (http://goo.gl/maps/lR1Hm). In prezent, serviciul Street View acopera mai multe de 3.000 de orase din toata lumea si peste 50 de tari, precum si o mica parte din Antartica(http://goo.gl/maps/mQsN1). De la inceputul proiectului, in 2007, au fost publicati in Street View peste 8 milioane de kilometri de drumuri. Proiectul Google Cultural Institute (http://www.google.com/culturalinstitute/) are peste 300 de parteneri din 53 de tari, iar 80 de muzee pot fi vizitate prin Street View.

Poze cu dispozitivul Trekker in actiune in Venetia sunt disponibile la aceasta adresa: http://goo.gl/aGrJuq.

Un material video „making of” Street View Venetia gasiti aici: http://goo.gl/F83d5p.

Loading

Comments

comments