Google recunoaște că nu există confidențialitate în corespondența electronică

google

Compania Google a recunoscut, într-o documentație judiciară, că utilizatorii serviciului Gmail nu ar trebui să aibă ‘expectative rezonabile’ că comunicațiile lor sunt confidențiale, o lipsă de intimitate care a fost pusă în discuție privind funcționarea serviciului său de poștă electronică, informează joi agenția EFE.

Textul de 30 de pagini a fost prezentat marți de avocații companiei în tribunalele din San José, din nordul Californiei, și au fost preluate amplu de presa din SUA, care se confruntă cu o denunțare colectivă fiind acuzată de spionare a utilizatorilor de Internet.

”Google deschide, citește și achiziționează ilegal conținutul privat al mesajelor electronice ale persoanelor’, se arată în acest denunț prezentat în luna mai.

Google este de părere că această luptă legală este lipsită de temei și susține că practicile sale se supun legalității în vigoare, subliniind că cei care au depus plângeri nu vor decât să arunce o ‘lumină sinistră’ asupra companiei.

Compania consideră că scanarea automată (nu umană) a ’email-urilor’ este o procedură obișnuită în schimbul de mesaje prin intermediul Gmail, o informație care servește la optimizarea publicității pe care o primește user-ul și care figurează în termenii și condițiile prevăzute de serviciul său de poștă electronică.

Loading

Comments

comments