De teama serviciilor secrete Gazprom investește 4 milioane de dolari pentru dezvoltarea unei tablete iOS ultra securizate

Alexei Miller/Foto: Gazprom

Alexei Miller/Foto: Gazprom

Gazprom vrea să investească în jur de 4 milioane de dolari pentru a crea o tabletă PC care îl va ajuta pe Aleksey Miller, CEO Gazprom, să monitorizeze și să gestioneze “live” toate activitățile companiei, relatează RT.

Compania a lansat oferta pentru crearea unei tablete iOS care va deveni instrument de bază al tuturor manageilor din toată corporația. Miller va monitoriza performanțele administrative și economice ale Gazprom cu ajutorul acestei tablete.

Dispozitivul va suporta 3G și va fi conectat permanent la baza date al Gazprom. Fiecare aplicație se va deschide în mai puțin de 5 secunde, iar viteza de raspuns a ecranului la schimbarea aplicațiilor va fi de 3 secunde. Tableta se dorește a fi operațională permanent, 24 din 24 de ore. În cazul unei căderi a părții hardware sistemul de operare va fi reintegrat în maximum 4 ore.

“Realizarea proiectului necesită un set complex de programe de analiză care țin cont de interacțiunea unui mare număr de divizii ale companiei, gestionarea complexității afacerii dar mai ales relația cu partenerii.” a declarat Dimitri Rizkov, directorul de dezvolatre a Altarix.

Adjunctul șefului Dumei de Stat, Ilia Kostunov, a spus că cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru dezvoltarea softurilor.

“Clientul va trebui să fie foarte atent când își alege un furnizor. Dacă îngădui participarea unei companii străine, aceasta poate avea legătură cu NSA sau alte servicii, de aceea pot foarte ușor reduce prețurile și astfel ajung să aibă acces la informații secrete ale companiilor rusești” a declarat Kostunov după care a mai adăugat că “Dacă experții ruși vor ajunge să înțeleagă sistemul de securitate al Apple, aceștia apoi le vor putea împărtăși studenților”.

CEO-ul Gazprom va primi noua tabletă la începutul anului 2014. Termenul limită pentru dezvoltarea programelor este 31 iulie iar proiectarea și fabricarea tabletei va dura 206 zile.

Loading

Comments

comments